Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 10:43 - Бог е и твой приятел
Автор: janagarden Категория: Лични дневници   
Прочетен: 997 Коментари: 0 Гласове:
0



Имам триумф в сърцето си за Господ Исус, които се нарича мой приятел. Той е и твой приятел. Не се притеснявайте, ако вие Го обичате безусловно, ако вие сте влюбени в Него и в царството Му, ако вие обичате думите Му и живеете за думите Му, не се притеснявайте да наричате себе си приятели на Бога. Не казвайте твърде високо е! Не казвайте твърде изискано е, недостижимо е! Тези, които общуват с Господ са Му приятели! 
Когато нашият скъпоценен Господ беше на земята,  грешници и хора  в ниско положение  Го виждаха, че Той яде в дома на фарисеите или седи и общува с тях си казваха: "Ето го нашия приятел, да отидем при Него“.  И те отиваха  сядаха около Него  и Той започваше да общува с тях.
Бог е и твой приятел! С пълно сърце на Бащина любов Той влезе в Твоя живот. В твоя смазан и в моя смазан  огорчен, пълен с измами и гнусотии живот - Той влезе!  Настани Духът си там! Не се отчайвайте, когато виждате във вашия живот грозни неща. Отдавна Бог ги знае, но сега ние ги откриваме. Не се бойте, Исус ни е простил греховете. От начало до края. Това трябва да ни взривява. Той е простил греховете ни, веднъж завинаги влезе в светилището и прости греховете ни от начало докрай! Когато Неговата бащина ръка ни прекарва през възпитателния процес не бива да се смущаваме и да се отчайваме,нито да възпрепятстваме процеса който ни изцелява а да се молим: "Да Боже, благодаря Ти, за такава грешница като мен Ти умря! Ти влезе в такъв провален живот като моя! Това е прекрасно че сега Ти работиш вътре в мен!"
Това е ново поведение. И това ново поведение се включва в растежа. Докато сме малки много силно скърбим, много силно се отчайваме готови сме да спреме да вървим в пътя, само защото разбрахме че сме егоисти, само защото разбрахме че не можем да скъсаме с лъжата, но Бог ни казва: "Продължавай, Аз отдавна зная, че си такава с толкова провален живот, но ти едва сега разбираш не се отчайвай а върви".
Бог е верен за теб и за мен! Едно се изисква от нас да вярваме в Неговата работа вътре в нас и Той ще завърши с вярност делото си вътре в нас! Амин!
image 


Тагове:   Бог,   любов,   приятел,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janagarden
Категория: Лични дневници
Прочетен: 162389
Постинги: 87
Коментари: 35
Гласове: 175
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930