Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2019 17:51 - Господи, въдвори мирът Си в България!
Автор: janagarden Категория: Лични дневници   
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 По време на напрежение, никой не гледа общият интерес а своя!
Много се въздържах да взема участие в дебатите, относно напрежението, което се надигна между „цигани“ и българи, поради факта, че се набляга и се търси интереса „едностранно“ и от двете страни, което води до размирици. В сърцето си тая размишления, които ми носят болка и тревога. Болка заради разделението, което пръска отрова, и тревога, заради създалите се обстоятелства, които могат да ескалират цялостно в обществото на Родината ни. Аз съм родена в ромският етнос и нямам угризения, или срам че принадлежа на това общество, което има своята история, и корените му са тук! България е нашата „татковина“ и никой не може да ни оспорва това владение, тъй като местата на заселище определя Бог, с цел да бъде намерен от човеците! Д.А 17:24-27
Ще премина направо към гледната точка, която имам относно скорошните събития безпристрастно, но със съкрушен дух.
Според мен, без да ангажирам никой със моето мнение, вина имат и двете страни, тъй като има провинения, които дават напрежение и вземане на решения за саморазправа. Призовавам всички цигани да се замислят за необмислените си деяния, които подсилват вече съществуващата дискриминация, и да се придържат към постановените закони на страната! От другата страна нека никой да не хвърля презрение, относно ромският етнос „като цяло“, и с изявленията си чрез медийното пространство да подстрекателства обществото към омраза! Несъгласие и укор отправям и към всеки, който нарече българският народ „гяури“, тъй като това прозвище засяга и нас ромите, които изповядваме Исус Христос като Господ. “Обръщението гяур“ означава човек, който не изповядва исляма. Това е презрително обръщение, което идва от Османската империя. Ние, мирното население на ромския етнос, искаме да живеем в мир и съгласие със всички, защото не всички роми всяват цигания в обществото. Сред нас имаме установени смесени бракове между роми и българи, които могат да бъдат пример в средата в която живеят. Нека всеки сам да носи последствията на своите провинения, било българин или ром! Това е справедливо!
Виновни има и това са провинилите се!!! Не съм съгласна, да поставят цялостно етноса под един общ знаменател „мръсните цигани“ и т. н. т. Нека да не си позволяваме да правим неравностойни сравнения, тъй като това поставя отново акцент на разделение. Нека всички да се замислим, до къде можем да доведем създалото се положение, като „всеки дърпа чергата на своя страна“. Не искам да предвиждам „“черногледо“, но ако продължим така, ще предизвикаме стълкновение сред населението ни, или вътрешна война, която води неминуемо до геноцид!
Призовавам християните в България, и най-вече пастирите и църковни водачи, да предприемат подобаващи на „миротворци“ действия, а не да се правят на „мартинлутеркинковци“ провикващи се от пространството, и вместо да въдворяват мир сред обществото те да предизвикат войни на етническа основа! По време на напрежение нека да не бъдем водени от нашите пристрастия и емоции а да се молим! Нека да търсим всеобщият интерес на България, и да ни боли, виждайки как една малка страна, която се е разболяла от мизерия, корупция и „безбожие“ става жертва на дяволските стратегии.
Бог ще отсъди справедливо, в това несигурно време! Провинилите се да понесат отговорност пред законите на реда, така или иначе ще носят отговорност и пред Бог! Нека да поставим като Божий народ, Бог между тази свада и Той да отсъди справедливо! Да се молим за мира на България!!! Мир на всички!
Жана Георгиева-Гарден



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janagarden
Категория: Лични дневници
Прочетен: 162185
Постинги: 87
Коментари: 35
Гласове: 175
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930