Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2013 01:48 - ПИША ВАМ МЛАДЕЖИ
Автор: janagarden Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1960 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 11.09.2013 10:47



ПИША ВАМ МЛАДЕЖИ!


Много младежи днес по света живеят по своя начин,който самите те са си избрали, или по начин който живота ги е заставил. Масово младежите и тинейджърите по света са жертва на агресия и насилие, от страна на тяхните родители, близки или разни групировки. Сатана безмилостно завербува младите хора, чрез видео филми, телевизия компютри, хеви–метъл музика и други желателни за тях неща.
За съжаление все повече и повече ставаме свидетели на стотици тинейджъри и младежи, които употребяват наркотични вещества и стават зависими от тях, от които ежедневно умират от свръх доза. Младите хора по целия свят са застрашени. Няма кътче по лицето на земята, където можем да чуем за младежи живеещи спокойно и благочестиво. Световната статистика сочи,че 70 % от престъпниците са тинейджери и младежи. Навсякъде около нас виждаме непокорство и нарастваща омраза. Истинското приятелство и доверие е разрушено. Защо е така? – Защото света лежи в ръката на лукавия (1Йоан 5:19). Нито правителството, нито властите могат да спрат нарастващото насилие, защото сатана със злите духове влиаят в целия свят. Влизайки в заведения където има младежи, които свободно упражняват своята воля и чувства, където пушат и пият алкохол и под звуците на завладяваща музика танцуват неприлични танци, може ясно да се почувства сатанинско присъствие в атмосферата.
Въпреки всичко на младежите им харесва тази атмосфера, защото техните емоций са завладяни. Във сферата на своето ежедневие, те жадно търсят да утолят страстите си от този род развлечения,мислейки си ,че обикалящият ги свят е потънал в скука. Замисляли ли сте се от къде се пораждат тези мисли в главите на младите хора? Мога със сигурност  да заявя, че сатана действа в мислите на хората и парализирайки психиката им, той ги подбужда да вършат зли дела.
Днес хиляди младежи попадат в мрежите на дявола и с помрачени умове посягат на родителите си, убиват хладнокръвно, бият невинни хора. Малолетни момичета проституират, без чувство за морална отговорност. Засилва се наркотрафика. Не малък е и броят на младежите посягайки на живота си, и много други злодеяния, които са под шефството на сатана. Младежи! Бягайте от сатана към Исус, който е Прибежище! Обърнете се към Бога на спасението и потърсете мир с Него, който е силен да ви избави от обреченият на погибел свят. Бягайте от дявола! Той е враг на Бога и на цялото човечество! Исус сега ви подава спасяващата си ръка! Вие сте толкова скъпоценни пред Него! Сатана се подиграва и заплаща със смърт на  онези, които му се подчиняват. „Покорете се на Бога и се противете на дявола и той ще побегне от вас( Яков 4:7).
Младежи! Бягайте от света! Сатана ви мрази и ви заблуждава, като ви подхвърля лъскави  неща от света, които нямат никаква стойност. Истинските неща и истинската наслада са в Бога, който ви е възлюбил. Сатана иска да ви натрови с насилие, с непокорство към родителите ви, със независимост към Бога и накрая да ви убие. Той ви мрази, защото вие младежи сте новата генерация на бъдещия век. Той се страхува защото знае, че ако вие се обърнете към Бога, словото на Бога ще пребъдва във вас и вие ще го победите        (1 Йоан 2:14 ).

Затова скъпи младежи! Ако сте осъзнали опасноста,която ви застрашава в този свят без Бога, обърнете се към Христос и потърсете Неговите съвети, които се намират в Неговото слово – Библията. Свидетелствам за младежи и тинейджъри, които лично познавам и високо оценявам техният личен живот, който несъответства с живота на младежите живеещи без Бога в света. Те предадоха своя живот на Господ Исус Христос и сега на своето обръщение към Него. Живота, който имат тези млади хора е неразрушим живот, който ги отделя от този свят където сатана е княз. Самите те с ясно съзнание отбягват младежките страсти и заедно с тия, които призовават Господа с чисто сърце, следват правдата, вярата, любовта и мира ( 2 Тимотей 2:22). Всеки, който се е обърнал искренно с чисто сърце към Бога в дните на своята младост, предавайки живота си на своя Създател може да свидетелства, че Бог е Вседостатъчен Приятел, Съветник в неразбираеми ситуации, Снабдител на всякакви нужди, Утешител в скръбно време. Всемогъщ Бог бързащ да се покаже мощен в помощ на онези, чийто сърца са съвършенно разположени към Него ( 2 Летописи 16:9). Пишейки тези редове, моля Господ Исус Христос да ви освети и да ви благослови. Чрез Святия Дух да ви води във всяка истина и да отвори очите на разума ви, за да можете  живеейки на тази земя, да прославите със живота си, разпнатият и възкръснал Господ Исус Христос, който  предаде Себе си за вас АМИН!

 

Пиша на вас младежи защото победихте лукавия.


                                                         
(1.Посл.Йоан 2:13 )

 

 

                                            София-април 2001

                                       Жана Георгиева -Гарден

 

                 



Тагове:   amin,   isus,   bog,


Гласувай:
2



1. stamenmihalevski - Светът, в който живеят младежите е ...
11.09.2013 02:24
Светът, в който живеят младежите е творение на техните родители, баби, дядовци, прабаби, прадядовци и т.н., така че поведението на младите хора е малко или много следствие на правилните и грешните постъпки на предишните поколения. Младите хора са завладяни от сатаната или иначе казано от негативната и разрушителната енергия, защото са израстнали в едно общество пропито с тази същата енергия, така че е безсмислено да се търсят причините за проблема в тях самите. Просто е заразно и най-уязвими са естествено най-слабите т.е. децата, които впоследствие порастват и стават младежи. :))) Ако като зрели хора (примерно на 40-50 годишна възраст) продължат да се държат по същия начин, тогава може да им бъде зададен въпросът "Защо е така с вас?"Аз вярвам в Бог и точно затова вярвам в младежите, защото те са част от него или най-малкото негово творение, както естествено и всички останали. Майката природа/Бог си знае работата, а нашата предполагам е да се учим от грешките си, а не да чакаме някой друг(било то и Бог) да ни научи...
цитирай
2. apostapostoloff - Младежите 5 пари не дават
11.09.2013 05:20
за подобни послания.
цитирай
3. janagarden - Пророчеството на словото към младежите е пропито със сила и прави път за тях
12.09.2013 00:57
Благодаря за коментарите, така е имате право да твърдите,че родителите определят
в повечето случаи поведението на децата си. Но непослушанието на първите хора направи път на грехът да влезе в света, и от там на татък силата на греха владее човечеството. Сега единственият изход е Исус! Който може да освободи човечеството от грехът въпроса е, дали хората ще приемат изкуплението което Исус извърши на кръста. За младежите е пророкувано че те победиха "лукавия". И най- важното е, че глагола е споменат в сегашно време. " ....Вие сте силни"! Това за мен е причина да се моля за младите хора да достигнат до това знание, което може да обърне живота им на 180 градуса. Аз преживях това обръщение! Бог да ви благослови! Имаме шанс! "Живо куче струва повече от мъртъв лъв".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janagarden
Категория: Лични дневници
Прочетен: 162145
Постинги: 87
Коментари: 35
Гласове: 175
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930